woning MV

Woning MV is de verbouwing van een bestaande vrijstaande woning tot een hedendaagse en performante eengezinswoning. De woning is gelegen als laatste woning op de top van een heuvel dewelke enkel te bereiken is via een smalle weg langs een beboste heuvelflank. Het landschap aan de achterzijde van de woning is uniek.

De woning kenmerkt zich door een eerder gesloten voorgevel in witte buitenpleister met accenten in hout. De buitenruimte aan de voorgevel werd verhard door middel van twee kleuren grind. Deze zone wordt gebruikt om de wagens van de eigenaars en bezoekers te parkeren.

De zuid-west geörrienteerde achterzijde van de woning werd zeer open vorm gegeven om dusdanig maximaal te kunnen genieten van de lichtinval en de buitengewone zichten. Op de gelijkvloerse verdieing bevindt zich een open leef- en eetruimte dewelke aansluit op een grote terrasruimte. Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapkamers dewelke een lange doorlopende terrasruimte delen.

Woning MV kenmerkt zich naast zijn hedendaagse uitstraling door een ver doorgedreven energieconcept dat start bij de vormgeving van de woning; door de overkragingen in de achtergevel wordt in de zomer (bij hoge zon) schaduw gecreëerd in de woonvertrekken, terwijl in de winter (bij lage zon) de warmtewinsten worden ingezet voor de opwarming van de woning. De woning werd eveneens uitgerust met een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een warmtepomp die, door middel van grondboringen, een zeer hoog rendement haalt.

Locatie
Overijse

Fase
Uitgevoerd

Jaar
2016

Opdrachtgever
Privaat