datacenter De Persgroep

De bouw van het datacenter voor De Persgroep te Asse is een eerste fase in de realisatie van een nieuw masterplan. Door het alsmaar groeiende belang van nieuwe media wordt het nieuwe datacenter de drukkerij van de toekomst. Het gebouw is bijgevolg nadrukkelijk aanwezig in de groene oase die op termijn zal gerealiseerd worden. In het kader van het algemene masterplan werd het programma van het datacenter uitgebreid met een fietsenberging en kleedkamers om zo een antwoord te bieden op de mobiliteit voor de gehele site.

De bouwwerken dienen te gebeuren binnen een zeer strikt tijdsschema. Om hieraan tegemoet te komen wordt het datacenter opgetrokken in geïsoleerde betonsysteemwanden. Het speelse volume en het groendak zorgen voor de integratie in de groene ruimte van de perscampus.

Op energetisch vlak is het datacenter een zeer vooruitstrevend gebouw. De restwarmte van de servers wordt door middel van een warmtekoppeling gebruikt voor de productie van sanitair warm water en de verwarming van zowel de kleedruimtes als de aanpalende loods.

Locatie
Asse

Fase
Uitgevoerd

Jaar
2014

Opdrachtgever
OMGEVING cvba iov
De Persgroep Publishing